al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi de Torrefeta i Florejacs

L'actual municipi de Torrefeta i Florejacs és fruit de la fusió, el 1972, entre els municipis de Torrefeta i de Florejacs.

Habitants: 612 (IDESCAT 2023)
L'actual municipi de Torrefeta i Florejacs és fruit de la fusió, el 1972, entre els municipis de Torrefeta i de Florejacs. L'antic terme de Torrefeta, a la dreta del Sió, és conformat per terrenys ondulats i grans planells; el Sió passa prop dels pobles de Sedó i Riber, mentre que al sector septentrional hi ha una fondalada amb el poble de Torrefeta, cap de municipi, i els pobles de Bellveí, el Llor i el Far; a l'extrem SE hi ha el llogaret de Castellmeià.

El sector de l'antic terme de Florejacs té un relleu format per planells, alguns tossals aïllats i amples depressions; un petit sector septentrional és del vessant d'aigües del Llobregós, però la major part del terme s'inclinava vers la Ribera del Sió. En aquest sector es troben els pobles de Florejacs, la Morana, Sant Martí de la Morana i Gra; més al N Palou, i en un dels llocs més elevats del terme, el castell de les Sitges, Selvanera i Granollers de Segarra.

L'economia del terme es basa en les activitats agràries. Les terres de conreu són ocupades per cereals de secà, però també hi ha conreus de farratgers i claps d'ametllers i oliveres. Hi ha petites zones de regadiu ocupades per horts familiars vora el Sió. La ramaderia, que té un per econòmic important, se centra en la cria d'aviram i de bestiar porcí. Per veure el tríptic de Torrefeta i Florejacs link aquí

Ajuntament de Torrefeta i Florejacs 
Casa Consisitorial 
25212 Torrefeta 
Tel. 973 520 184 
ajuntament@torrefeta.ddl.net 
torrefeta.ddl.net/