al contingut a la navegació Informació de contacte

Claret

El poble de Claret es troba al SE del terme, al sector esquerre de la riera de Llanera, en un planell sota uns contraforts de la serra de Pinós.

Altitud: 640m

Topònim: podria derivar de la substantivació d'un diminutiu de l'adjectiu clar, el qual podem entendre tant en el sentit de “lloc amb bona visió” o “poc cobert de malesa”, com en el més metafòric de noble. També podem considerar que sigui un trasllat toponímic directe, de lloc a lloc, o bé a través del cognom. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.

El poble de Claret es troba al SE del terme, al sector esquerre de la riera de Llanera, en un planell sota uns contraforts de la serra de Pinós. Està centrat per l'antiga església parroquial de Santa Maria de Claret, i un petit grup de masies. L'edifici eclesial és romànic, encara que modificat, i conserva sarcòfags i osseres dels senyors feudals. 

El lloc va ser poblat des dels primers temps de la reconquesta d'aquest sector i ja el 1026 és esmentat el castell de Claret, on s'establí la família que portà aquest cognom.

(font: Enciclopèdia catalana)