al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi de Sant Ramon

El municipi de Sant Ramon s'estén pel sector més alt de la comarca, amb una altitud mitjana de 700 metres.

Habitants: 490 (IDESCAT 2023)
El municipi de Sant Ramon (18,58 km2) s'estén pel sector més alt de la comarca, amb una altitud mitjana de 700 metres. Les valls d'aquest municipi, que són més aviat simples ondulacions del terreny, no tenen corrents d'aigua ni fonts. La sedimentació d'aquest sector de la Segarra, calcària i guixenca ofereix moltes pedreres que proporcionen un excel·lent material de construcció que antigament era aprofitat en totes les edificacions i que donava una especial fisonomia a aquests pobles.

El principal nucli de població d'aquest terme és el poble de Sant Ramon de Portell, cap municipal. Altres nuclis de població són els pobles de Portell, Viver de Segarra i Gospí, tots tres situats en el sector N del terme. I la Manresana

L'economia del municipi es basa en l'agricultura i la ramaderia. Gairebé totes les terres són de secà i són ocupades per cereal. A les vores dels camps i els costers hi ha plantacions d'ametllers, nogueres i algunes oliveres. La ramaderia, que ha adquirit un pes econòmic força important es dedica sobretot a la cria d'aviram i bestiar porcí i boví. En l'àmbit comercial el cap municipal és conegut per la venda d'articles i confecció de pell.

Històricament, fins a l'actual terme de Sant Ramon arribava la marca fronterera del comtat de Berga. En canvi es creu que la Manresana era una fortalesa avançada del comtat de Manresa i que per això devia prendre aquest nom.

Un cap de setmana al municipi de Sant Ramon

Ajuntament de Sant Ramon   
Pl. de la Bassa, 3
25215 Sant Ramon
Tel. 973 524 018
Fax. 973 524 284
ajuntament@santramon.ddl.net
http://santramon.ddl.net