al contingut a la navegació Informació de contacte

Sant Guim de la Rabassa

Al segle XVIII ve ser renovada l’estructura del poble, quan els jesuïtes adquiriren la casa senyorial i l’eixamplaren per fer-hi una residència.

Altitud: 712 m

Topònim: La Rabassa poble veí al qual fa referència o acompanya a aquest Sant Guim, és situat a només un quilòmetre d’aquest nucli; probablement acompanyava a Sant Guim per tal de diferenciar-se del també segarrenc poble de Sant Guim de la Plana. Pel que fa a l’explicació de la forma “Guim”, provinent de Guillem, l’església parroquial de Sant Guim de la Rabassa, era efectivament dedicada a sant Guillem. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.

Al segle XVIII ve ser renovada l’estructura del poble, quan els jesuïtes adquiriren la casa senyorial i l’eixamplaren per fer-hi una residència. Al seu costat hi van edificar una gran església barroca amb un pòrtic espaiós, però de façana austera: l’església de Sant Andreu i Sant Guillem.

El poble queda dividit entre la part alta, situada prop de la carreta que va a la Rabassa, i la part baixa situada prop del convent jesuïta. El nucli antic, al mateix temps, es separat per la via del tren i comunicat per un pas cobert.