al contingut a la navegació Informació de contacte

La Tallada

El poble i la parròquia de la Tallada es troba situat a l’extrem meridional del terme municipal.

Altitud: 747 m

Topònim: Si bé sembla prou evident la identificació gramatical d’aquest topònim amb el participi femení del verb “tallar”, és més incerta la seva interpretació semàntica en relació a un referent concret. Han estat apuntades dues hipòtesis: una que lliga aquest nom a una tallada d’arbres, i una altra que en fa un adjectiu aplicat a la descripció del terreny. Cal dir que la hipòtesi més probable és que La Tallada es refereixi a alguna forma orogràfica abrupta. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.

El poble i la parròquia de la Tallada es troba situat a l’extrem meridional del terme municipal.

Està format per un carreró i algunes masies amb portal d’accés al centre del nucli. Del castell de la Tallada, esmentat des de l’any 1064, resta una casa que té uns murs primitius.

L’església de Sant Martí conserva l’orientació primitiva (segle XI), si bé ha estat totalment reformada i engrandida segons l’estil neoclàssic. Del seu interior destaca la pila baptismal del 1654.

Si des de la Tallada s’agafa el camí de les Vilaltes hi ha, amagada entre arbres i bardissa, la torre del Moro o de Vilalta.