al contingut a la navegació Informació de contacte

Sanaüja

L'establiment d'un nucli habitat a la zona de l'actual Sanaüja constitueix el precedent més antic de poblament cristià en la zona de la Segarra després de la invasió àrab de l'any 711.

La vila de Sanaüja

L’aspecte medieval de Sanaüja amb una estructura de vila closa, el pont medieval que facilitava l’accés a la vila, el perfil del castell que exerceix de protecció i un bon nombre d’edificis i elements urbans molt destacables donen un gran atractiu a aquesta població de la Segarra.

Castell

El castell de Sanaüja és un dels més primerencs de la comarca de la Segarra

Els Portals

La vila de Sanaüja, closa per una muralla que a voltes ha desaparegut, conserva encara quatre portals d'ingrés que informen de la localització dels accessos i dels límits dels murs de tancament.

Plaça Major

La plaça Major de Sanaüja conserva l'estructura porxada que li confereix un caràcter acollidor i majestuós.

La torre del campanar

Contràriament a la majoria dels pobles de la Segarra, on els campanars queden integrats dins l'estructura arquitectònica de les esglésies, la torre del campanar de Sanaüja es troba en un altre indret de la plaça Major.

Santuari de la Mare de Déu del Pla

En un dels altars del Santuari de la Mare de Déu del Pla si venera Santa Rita de qui se celebra la festa el 22 de maig i que constitueix una de les festes més populars de Sanaüja.

Santa Magdalena

La capella de Santa Magdalena acull l'exposició més important de Catalunya d'estles funenàries discoidals.