al contingut a la navegació Informació de contacte

Montpalau

Montpalau va ser agregat al municipi de Ribera d’Ondara per la seva proximitat a Montlleó. S’agrupa a la banda del tossal on hi havia el castell de Montpalau.

Altitud: 644 m

Topònim: el topònim Montpalau vol dir el que la primera evidència indica, però el terme “palau” es referiria a una residència senyorial no pas superior a tantes d’origen feudal que existiren a la comarca, on s’exerciria la capacitat d’una determinada jurisdicció. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.

Montpalau va ser agregat al municipi de Ribera d’Ondara per la seva proximitat a Montlleó. S’agrupa a la banda del tossal on hi havia el castell de Montpalau. Conserva una part medieval i, a la part baixa, un carrer amb construccions modernes.

L’església parroquial de Sant Jaume, sense perdre algunes parets i altres trets romànics, fou reformada en època gòtica i encara posteriorment. S’hi guarda un sarcòfag d’un personatge religiós que porta l’emblema d’una olla, el qual podria ser dels Calders, que dominaven d’altres pobles dels contorns.