al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi de Ribera d'Ondara

Aquest municipi s'estén pel sector SE de la comarca. Va ser creat el 1972, amb el nom de Ribera d'Ondara per la fusió dels antics municipis de Sant Antolí i de Sant Pere dels Arquells.

Habitants: 456 (IDESCAT 2023)
Aquest municipi s'estén pel sector SE de la comarca. Va ser creat el 1972, amb el nom de Ribera d'Ondara (54,47 km2), per la fusió dels antics municipis de Sant Antolí i Vilanova i de Sant Pere dels Arquells. El municipi té la clàssica configuració segarrenca, de petites muntanyes originades per l'erosió i planures entre les quals discorren el riu Ondara i el seu afluent el Torrent Salat. El Torrent Salat té aquest nom per les aigües salades i amargues amb un bon component de magnesi.

Els nuclis de població que comprén aquest municipi són el poble de Sant Antolí i Vilanova, cap de municipi, Montpalau, Montlleó, Montfar, Pomar, Briançó, Sant Pere dels Arquells, Rubinat, Gramuntell, els Hostalets, Llindars, la Sisquella i Mas Claret.

La principal via de comunicació és la carretera N-II que va paral·lela a l'autovia A-2.

L'activitat econòmica principal del terme ha estat l'agrària. L'agricultura es caracteritza per un clar predomini de les terres de secà. El regadiu a la vora dels rius comprèn conreus d'hortalisses per a consum propi. Pel que fa a la ramaderia, predomina la cria d'aviram i de bestiar porcí.

Ajuntament de Ribera d´Ondara
Raval del Pont, 6
25213 Sant Antolí
Tel. 973 540 001
Fax. 973 540 163
ajuntament@ajriberaondara.net
www.ajriberaondara.net