al contingut a la navegació Informació de contacte

Palouet

Abans dit Palou de Torà, no és un poble encastellat, sinó un grupet de cases que formen un carreró i una plaça, on hi ha la casa senyorial, amb una portalada de dovelles i la data del 1601.

Altitud: 501 m

Topònim: En la part nuclear del nom s'admet una etimologia a partir del llatí PALATIOLUM i una evolució directa d'un diminutiu llatí. No ha de tractar-se precisament del palau luxós que la nostra imaginació col·lectiva ens duu a la ment, sinó d'un sinònim de mots tan usuals en la nostra toponímia com castell o, en cert sentit, roca. La versió diminutiva Palouet és força recent i per referència a Palou de Sanaüja o Palou de d'Alt (municipi de Torrefeta i Florejacs) que era anomenat Palou a seques. Font: Els topònims de la Segarra; Albert Turull.

Abans dit Palou de Torà, no és un poble encastellat, sinó un grupet de cases que formen un carreró i una plaça, on hi ha la casa senyorial (actualment l'hostal Palouet), amb una portalada de dovelles i la data del 1601.

L'església de Sant Jaume de Palou és d'origen romànic, té alguns murs medievals i un bonic campanar d'espadanya. Va ser reformada en època plateresca.

Palouet disposa d'un aeroport per a ultralleugers i d'un petit pantà o bassa que actualment és un indret de parada d'aus migratòries.