al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi de Les Oluges

El municipi de les Oluges s'estén a banda i banda de l'alta vall del Sió.

Habitants: 166 (IDESCAT 2023)
El municipi de les Oluges s'estén a banda i banda de l'alta vall del Sió. Limita al N amb el municipi de Sant Ramon, a l'E i al SE amb Estaràs, i amb Cervera pel SW i l'W. El terme municipal de les Oluges ocupa 19 km2.

El Sió, tot i no portar un cabal gaire notable, proporciona a la vall que s'estén entre Montfalcó i la població de les Oluges un subsòl abundós en aigua. Les Oluges té com a centre geogràfic el turó coronat pel típic poble de Montfalcó Murallat.

El municipi comprèn el poble de les Oluges, que n'és el cap, el de Santa Fe de Segarra i Montfalcó Murallat. És travessat per l'Eix Transversal (C-25) de Cervera a Girona.

L'economia es basa en les activitats agràries, la major part dels conreus són de secà. Un bon complement per a l'agricultura són les explotacions porcines i l'avicultura.

El territori de l'actual municipi de les Oluges era inicialment part integrant de la marca berguedana o del comtat de Cerdanya, i com a tal fou repoblat a mitjan segle XI amb cavallers i gent vinguda del Solsonès i del Bages, que s'instal·là especialment a Santa Fe i en altres indrets del terme.


Ajuntament de les Oluges   
C. Castell, 2
25214 Les Oluges
Tel. 973 530 004
Fax. 973 530 920
ajuntament@oluges.ddl.net
http://oluges.ddl.net