al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi d'Ivorra

El terme municipal d'Ivorra és a llevant de la comarca de la Segarra, en la zona de contacte amb els municipis de l'Anoia que pertanyen a la subcomarca anomenada la Segarra Calafina.

Habitants: 100 (IDESCAT 2023)
El terme municipal d'Ivorra, 15,36 km2, és a llevant de la comarca de la Segarra, en la zona de contacte amb els municipis de l'Anoia que pertanyen a la subcomarca anomenada la Segarra Calafina. El terme d'Ivorra s’estén entre el Llobregós, a tramuntana, a la conca del qual pertany el torrent d'Ivorra, que passa pel poble, i els altiplans que el separen de la Ribera del Sió, a migdia. El municipi no té cap agregat; a més del poble, emplaçat en un tossalet, només hi ha unes quantes masies disperses per la vall d'Ivorra o pels altiplans del terme.

La sedimentació del terreny presenta una lleugera inclinació de llevant vers ponent, on les terres són un xic més baixes i molt aptes per l'agricultura. En les terres llaurades es produeix principalment cereal. Hi ha, així mateix, bones plantacions d'ametllers i algunes oliveres. Al fons de la vall d'Ivorra hi ha els horts familiars. La ramaderia complementa l'agricultura.Per veure el tríptic del municipi d'Ivorra link aquí

Ajuntament d´Ivorra
Pl. Major, 1
25216 Ivorra
Tel. 973 524 036
Fax. 973 524 399
ajuntament@ivorra.ddl.net
http://ivorra.ddl.net