al contingut a la navegació Informació de contacte

Estaràs

Aquest municipi que té una extensió de 20,94 km2 és situat entre els plans de Sant Guim de Freixenet al S i els de Sant Ramon al N.

El municipi d'Estaràs

Aquest municipi es format per un mosaic de petites entitats d'història i tradició diferents, bé que agrupades a principi del segle XIX sota el nom d'una d´aquestes entitats, la d'Estaràs.

Alta-Riba

Alta-riba està situat en un tossal, entre Estaràs i la Manresana. L'antiga esglesiola on des de l'Edat Mitjana es venera Sant Jordi pertanyia al bisbat de Vic.

Estaràs

Cap de municipi, el poble d'Estaràs està situat a la dreta del Sió, format per un carrer principal i uns quants carrerons s'estén per la costa sota l'església i la casa senyorial.

Ferran

Al cim del poble es veuen les restes del que devia ser el castell de Ferran o casa senyorial.

Gàver

L'església vella de Gàver i les cases que l'envolten queden al cim del turó, una mica apartades de les cases que s'hi feren a partir del segle XVIII.

Malacara

Al sud del terme d'Estaràs, entre conreus i petits boscos, al final d´un ampla carena, s'alça el gran casal de Malacara.

Vergós Guerrejat

A l'extrem SW del municipi d'Estaràs trobem el poble de Vergós Guerrejat, apel·latiu que apareix en els documents més antics que es coneixen d'aquest indret.