al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi dels Plans de Sió

El municipi dels Plans de Sió compta amb onze nuclis de població.

Habitants: 521 (IDESCAT 2023)
El terme municipal dels Plans de Sió limita al NE amb un enclavament de Guissona (Mas d'en Porta) i el municipi de Torrefeta i Florejacs l'abraça pel N i l'E. Al SE limita amb Cervera i al S amb Granyanella, al SW i a l'W limita amb la comarca de l'Urgell.

Amb 55,98 km2, compta amb onze nuclis de població. D'aquest municipi són els pobles de les Pallargues, Sisteró, Mont-roig de Segarra, l'Aranyó, el Canós, Concabella, Hostafrancs, Ratera i els llogarets de Muller i Montcortès de Segarra. També pertanyen als Plans de Sió algunes antigues masies com Queralt de Meca o la de Golonor i l'antiga quadra de Talarn.

L'economia dels Plans de Sió es basa principalment en les activitats agràries. En les grans planes s'estenen els conreus, que abans havien estat dedicats a la vinya, l'olivera i l'ametller i que actualment estan majoritàriament dedicats als cereals, amb alguns espais d'ametllers i oliveres. La ramaderia es dedica principalment a la cria d'aviram i de bestiar porcí i boví. Quan a la indústria destaca la fàbrica de pinsos de la Corporació Alimentària de Guissona a les Pallargues.

Ajuntament dels Plans de Sió
Pl. dels Estudis, s/n
25212 Les Pallargues
Tel. i fax: 973 520 030
alcaldia@plansdesio.ddl.net
plansdesio.ddl.net