al contingut a la navegació Informació de contacte

El municipi de Cervera

El relleu del terme és força representatiu del paisatge de la comarca. La característica física més destacada del municipi de Cervera és l´existència de dues valls: la del riu Ondara i la del Sió.

El municipi de Cervera està situat al sector meridional de la comarca de la Segarra. Té una extensió de 55 km2.
Habitants: 9.468 (Idescat 2023)

El relleu d'aquest terme municipal és bastant representatiu del paisatge de la comarca. Predominen les valls amples i generalment poc profundes, emmarcades per llargues llomes pràcticament horitzontals. La característica física més destacada del municipi de Cervera és l'existència de dos valls: el del riu Ondara i la del Sió.

Casi tota la superfície que es cultiva són terres de secà, encara que hi ha unes petites hortes a la vall del riu Ondara i a la vall del Sió. La majoria de les terres de cultiu estan ocupades per cereals. Uns altres cultius són l'ametller i l'olivera. La activitat ramadera complementa l'agricultura.

La primera noticia referent al comerç de Cervera data del any 1136. Actualment el mercat setmanal es fa el divendres. Des de el 1943 es celebra la Fira de Sant Isidre (15 de maig), fira multisectorial.Per veure el tríptic de la ciutat de Cervera link aquí

Paeria de Cervera
Pl. Major, 1
25200 Cervera
Tel. 973 530 025
Fax. 973 531 941
ajuntament@cerverapaeria.cat
www.cerverapaeria.cat