al contingut a la navegació Informació de contacte

Cervera

La ciutat de Cervera, centre comarcal de la Segarra, es troba enlairada sobre la carena d’un tossal proper a la riba del riu d’Ondara, carena que ressegueix de cap a cap al carrer Major.

La ciutat de Cervera

Dins del cols emmurallat de Cervera destaca el nucli antic que ha estat declarat Bé d´Interès Cultural en la categoria de conjunt històric.

La Muralla

Les muralles conservades a Cervera foren aixecades durant els segles XIV i XV.

Plaça Major i Carrer Major

La plaça i el carrer Major conserven part de les antigues voltes, com també carrerons típics com el de les Bruixes o de Sabater que corren paral·lels al carrer Major i que són coberts per passos elevats.

Església de Santa Maria

L'església de Santa Maria, encara que mostri diferents moments artístics, és per la seva estructura una església gòtica típica catalana.

La Paeria

La Paeria de Cervera fou construïda en el segle XVII sobre altres estructures anteriors que poden veure's en alguns indrets de l'edifici.

Universitat de Cervera

Construïda per ordre de Felip V, es va convertir en l'única universitat catalana, després de l'ordre de tancament de tots els centres universitaris de Catalunya.

Església de Sant Antoni

Prop de la Universitat hi ha l'església de Sant Antoni, que té el seu origen en un primer edifici del segle XIII, on els antonians establiren un hospital que acollia els atacats pel mal de foc.

Sant Pere el Gros

L’església de Sant Pere el Gros és l’únic testimoni que resta d’una antiga fundació benedictina.

Altres esglésies

Situades a la part més baixa de la població hi ha dues petites esglésies que només s‘obren el dia del seu patró, la de Sant Cristòfol i la de Sant Magí, les quals donen nom als barris que les envolten.

El Sindicat

És l’edifici modernista més important de Cervera, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí.