al contingut a la navegació Informació de contacte

Municipis i poblacions

Estaràs

Aquest municipi que té una extensió de 20,94 km2 és situat entre els plans de Sant Guim de Freixenet al S i els de Sant Ramon al N.

Granyanella

Municipi situat a l’extrem SW de la comarca, a mig camí entre Cervera i Tàrrega, municipis amb els quals confronta a banda i banda; al N limita amb els Plans de Sió i al S amb Granyena de Segarra.

Granyena de Segarra

El terme municipal de Granyena de Segarra, 16,30 km2, s’estén pel sector SW de la comarca, a la vall baixa del torrent de Vilagrasseta, a la zona de costers entre el riu d’Ondara i el riu Corb, al S de Cervera.

Guissona

El municipi de Guissona és al centre de la plana de Guissona, que s’estén entre les conques del Llobregós i del Sió.

Ivorra

El terme municipal d'Ivorra, 15,36 km2, és a llevant de la comarca de la Segarra, en la zona de contacte amb els municipis de l'Anoia que pertanyen a la subcomarca anomenada la Segarra Calafina.

Massoteres

El terme municipal de Massoteres, es troba al sector NE de la plana de Guissona i arriba a la ribera del Llobregós, que forma el límit septentrional del municipi.

Montoliu de Segarra

El municipi de Montoliu de Segarra, s'estén al sector de migdia de Cervera, al límit amb l'Urgell, a la capçalera del Cercavins, que travessa el terme de llevant a ponent.

Montornès de Segarra

El municipi de Montornès de Segarra forma part de la comarca de la Segarra des del 1989.

Les Oluges

El municipi de les Oluges té com a centre geogràfic el turó coronat pel típic poble de Montfalcó Murallat.

Ribera d'Ondara

Aquest municipi s'estén pel sector SE de la comarca. Va ser creat el 1972, amb el nom de Ribera d'Ondara per la fusió dels antics municipis de Sant Antolí i Vilanova i de Sant Pere dels Arquells.

Sanaüja

El municipi de Sanaüja comprèn la vall mitjana del riu Llobregós i s'estén majoritàriament a la dreta d'aquest riu

Sant Guim de la Plana

El terme municipal de Sant Guim de la Plana s’estén al sector de llevant de la plana de Guissona, a l’interfluvi del Llobregós i el Sió.

Sant Ramon

El municipi de Sant Ramon s’estén pel sector més alt de la comarca, amb una altitud mitjana de 700 metres.

Talavera

El municipi de Talavera és situat al sud de la Segarra, al límit amb la Conca de Barberà i l’Anoia.

Tarroja de Segarra

El terme municipal de Tarroja de Segarra es troba a la vall mitjana del riu Sió, que travessa el territori en direcció SE - NW.