al contingut a la navegació Informació de contacte

Publicacions

Fulletó on descobrireu els principals espais naturals de la Segarra, com la Vall del Riu Llobregós i l'Espai d'interès Natural de Granyena. A més, de les principals zones humides de la Segarra.

Folleto turístico de los pricipales espacios naturales de la comarca de la Segarra. Como son el Valle del Río Llobregós o el espacio Natural de Granyena. Además de las zona húmedas de la comarca.

En esta publicación encontrarán los numerosos castillos de la comarca de la Segarra. Distinguiendo los visitables de interior i exterior. Además de un mapa detallado de su ubicación en la zona y rutas para recorrer a pie o en btt.

La Ruta dels Castells del Sió a la Segarra segueix el curs d'aquest riu, en un itinerari que coincideix amb les línies defensives que es van crear a la Marca Superior entre els segles X i XI, i ens ofereix una visió històrica i monumental dels castells de frontera que s'hi van construir.

A mitjan segle XI, la riba del riu Sió va ser reconquerida als àrabs i ben aviat van proliferar castells i esglésies que garantien la presència cristiana. És així com el riu SIó esdevé un espai de frontera en aquestes terres, a més d'àrea de comunicació social, cultural i econòmica.

Aquest fulletó inclou, en una cara, el mapa de la Segarra on se situen les dinou rutes dissenyades i promogudes per l’Àrea de Turisme del CCS aptes per fer a peu i/o en BTT. Aquestes rutes estan classificades en: familiars, patrimonials, de natura i històriques. En la cara B conté rutes de diferents municipis de la comarca; rutes que passen per la Segarra com el Camí de Sant Jaume o el Camí Ignasià; recomanacions per fer els recorreguts amb totes garanties i el calendari dels esdeveniments esportius més remarcables de la comarca.

El fulletó estrena nova imatge gràfica i un format més gran que segueix la línia i el disseny dels fulletons de les Rutes BTT i senders, dels Espais Naturals de la Segarra i dels Castells del Sió. Es tracta d’un material turístic global que recull, de forma genèrica i sintètica els principals atractius turístics i patrimonials la Segarra classificats segons diferents àmbits: història, rutes, gastronomia, natura i paisatge i festes. El fulletó inclou un mapa del territori amb la identificació de diversos punts: poblacions, castells, torres, museus, punts d’informació, etc.