al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta Obaga (Aubaga) i Solana

En aquesta ruta podem observar el canvi de paisatge entre l'Aubaga i la Solana més segarrenca.

Tipus: sender i BTT

Dificultat: Mitja
Total recorregut: 12,000 km
Punt de partida i d’arribada: mas del Sot

www.llobregos.net
 

La Ruta Aubaga Solana comença a Mas del Sot. Seguim per la pista principal fins a arribar a les Torres del Riu.

Passem per la masia de les Torres. Travessem el riu Llobregós. Continuem a l’esquerra, però a la dreta tenim un petit camí que ressegueix el riu uns 400 metres, en un paisatge idíl•lic, retornem al camí principal a l’altura del pont i el recorrem en forma de paella i pujem uns 300 metres per agafar el corriol de pujada pel mig de l’Aubaga, fins que trobarem un rètol explicatiu de les rouredes i els porcs fers. Continuem el corriol en direcció sud-oest fins a arribar al final de la collada. Aquí reposem forces i podem observar el canvi de paisatge entre l’Aubaga i la Solana més segarrenca, a que fa referència el nom de la ruta.

Anem seguint direcció sud i en fort descens, tenint com a referència a l’horitzó més immediat Selvanera. La ruta continua per l’esquerra 1 km abans, (a la rassa de Rodamilans) i arribarem a la Masia de Mascó, davant de la pallissa girem a l’esquerra; més endavant trobarem un Menhir peculiar per marcar territori, instal•lat potser als anys 70; trencarem a l’esquerra i continuarem recte amb pendent i enllacem a una rotonda. Deixem, a l’esquerra, el camí de Mas de Nadal, i continuem per la dreta, fent una baixada per un camí de grava i girem a l’esquerra en una bassa per abeurar les perdius. Comencem a enfilar direcció nord per la solana fins a arribar al Coll de Mas Piquer, continuem recte i trobarem el mirador panoràmic on podrem gaudir de tota la Vall i bona part dels Pirineus més propers, així com la masia Mas d’Auró i les guixeres al nostre davant.

Descendim de forma ràpida passant per la masia de Mas Piquer i arribarem al riu. Travessem el pont, ens trobarem tot seguit un plafó explicant el funcionament dels molins fariners. Seguim recte cap al nord fins a arribar a la pista principal, girem a la dreta per arribar a Mas del Sot al cap d’un quilòmetre.