al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta Molí del Cava

La ruta del molí del Cava comença al punt quilomètric 6,5 de la carretera LV 3113 que va de Guissona a Solsona, al mas del Sot.

Tipus: sender i BTT
Dificultat: baixa
Total recorregut: 6,25 / 7,5
Punt de partida i arribada: Mas del Sot
Plànol
Perfil

www.llobregos.net on hi trobareu:
Track per GPS del Molí del Cava
Way Points per GPS del Molí del Cava

Descripció:
La ruta del molí del Cava comença al punt quilomètric 6,5 de la carretera LV 3113 que va de Guissona a Solsona, al mas del Sot. En aquest punt trobarem dos plafons informatius: un que ens explica les rutes per l’EIN i l’altre que ens dóna informació de la fauna, geologia i vegetació.

Comencem la ruta en direcció NE i trobem una cabana de volta a peu de camí amb un plafó explicatiu. Continuem pel mateix camí on, més endavant, trobarem un petit bosc de roures. Tot seguit veurem Puig Arner dalt d’un turó guixenc. Deixem a la dreta el camí que ens duu a Puig Arner i continuem recte. Trenquem a l’esquerra i arribem al molí del Cava.

Travessem el riu Llobregós i ens enfilem cap a mas Piquer, passem l’era i la masia i, al cap d’uns 50 m, ens desviem a l’esquerra agafant un petit corriol que passa per una roureda i per un petit pont medieval d’arquitectura popular que salva un aragall. Seguim en direcció E fins al mas d’Auró. Continuem per un bon camí fins que trenquem a l’esquerra per un corriol que passa per un bosc d’obaga. Agafem un antic camí i anem baixant fins a travessar la riera de Massoteres. A la nostra esquerra podem veure formacions guixenques i un plafó que ens les explica.

Continuem caminant fins a arribar a la carretera de Guissona a Solsona (LV 3113) i la seguirem per l’interior de la tanca uns 80 m i agafarem el camí cap a l’esquerra que ens indica un xop a 400 metres, visitem un dels xops més grans de Catalunya, no per la seva alçada sinó per la seva amplitud.

Retornem al pont de la carretera, i passem per dins la tanca si anem a peu, si anem amb bicicleta passarem per la carretera. Trenquem a l’esquerra per l’entrada principal a l’EIN del Llobregós fins arribar, al cap de 500 metres, al mas del Sot.