al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta de la Vall del LLobregós als Aiguamolls de Granollers - circular

La ruta surt del punt d’informació a l’aire lliure, anomenat la Casa Nova, punt d’accés de ponent de l’EIN de la Vall del riu Llobregós.

Tipus: sender i BTT
Dificultat: en BTT, grau de dificultat alt caminant, grau de dificultat baix
Total recorregut: 13,37 km.
Punt de partida i d’arribada: Punt d’informació “Casa Nova”

Descripció:
La ruta surt del punt d’informació a l’aire lliure, anomenat la Casa Nova, punt d’accés de ponent de l’EIN de la Vall del riu Llobregós. A aquest punt s’hi accedeix des de la carretera de Guissona a Sanaüja (L-313a). Una vegada passat el pont del riu a la dreta. Deixem el cotxe en la petita esplanada que tenim davant del rètol, travessem el riu Llobregós per un petit pontet i ens enfilem direcció a les ruïnes de l’antiga masia anomenada la Casa Nova, deixem la Casa Nova a mà esquerra i continuem recte muntanya amunt direcció S, fins a arribar a un rètol que ens explica el foc que va afectar aquesta zona el juliol del 2009 i la seva recuperació. Continuem per aquest camí fins a  arribar a la carretera (L-313a), la travessem i continuem per la dreta de la carretera uns 300 metres. Agafem un petit baixador per anar resseguint el torrent de Granollers fins a arribar a un pou circular de pedra i antics horts amb séquies de pedra. Continuem, seguint la senyalització, i agafem un camí asfaltat que porta a la masia de la Formiga, el deixem i continuem recte per un camí, ja no asfaltat. Anem en direcció S. i ens enfilem cap al petit poble de Granollers de Segarra. Seguim l’antic camí medieval, fins al cap de munt del turó on trobarem l’ermita de Sant Jaume. Tot seguit entrem al poble de Granollers de Segarra i continuem fins al petit mirador dels Patamolls. Allí hi trobarem informació de la fauna de la zona, així com de la seva història. Continuem de baixada pel camí principal, uns 800 metres, fins a arribar als Aiguamolls de Granollers, en aquest lloc podem gaudir de la font de l’Espinal, de la de cal Alsedà i de la nova bassa on podem espiar els ocells des d’una pantalla d‘avistament.

Si hi aneu a l’estiu porteu aigua, si hi aneu a l’hivern, aneu ben equipats pel fred. La millor època per fer la ruta és la primavera i la tardor.

 

Tríptic de l'Espai Natural de la Vall del Riu Llobregós link aquí