al contingut a la navegació Informació de contacte

Ruta de les Dues Valls

Entre les valls del Sió i del Freixenet es troben dos elements principals del patrimoni segarrenc: el Celler Cooperatiu de Sant Guim de Freixenet i Montfalcó Murallat.

Tipus: BTT
Dificultat: Baixa
Total recorregut: 23,400 km.
Punt de partida i arribada: Sant Guim de Freixenet
Mereixen una parada:
Sant Guim de Freixenet
Sant Julià d’Estaràs
Santa Maria de Gàver
Fonts del Sió a Gàver
Montfalcó MurallatDescripció:
Entre les valls del Sió i del Freixenet es troben dos elements principals del patrimoni segarrenc: el Celler Cooperatiu de Sant Guim de Freixenet i Montfalcó Murallat. El Celler és una obra de Cèsar Martinell que mostra elements d’arrel gaudiniana i que està relacionat amb els programes de desenvolupament agrari endegats per la Mancomunitat de Catalunya (1920)

Després de passar prop de la gran església barroca de Sant Guim de la Rabassa, la casa senyorial d’origen gòtic d’Estaràs i, sobretot, l’església de Sant Julià, amb les parets romàniques i les sepultures amb les armes dels Vilallonga, es troba Montfalcó Murallat.

La Ruta de les Dues Valls s’inicia en els pendents que, des de les estivacions del Tossal Magre (781 m), encaminen al ciclista cap a la vall de Freixenet i, al nord del recorregut, recorre els planells elevats que separen les valls del Sió i de l’Ondara, a través d’un paisatge genuïnament segarrenc on abunden l’ordi, el blat i els ametllers. 

Vídeo documental que descriu el paisatge primaveral de la Segarra, on les onades del mar d'ordi el fan extraordinàriament especial. Enllaç