al contingut a la navegació Informació de contacte

Rutes BTT i Senders

Ruta dels Castells del Sió

Ruta dels Castells del Sió recorre poblets i castells de la Segarra, des dels altiplans de Cervera fins als Plans de Sió. La Ruta passa pels castells de Montcortès, Concabella, Ratera, Pallargues i l'Aranyó.

Ruta dels Castells del Doll

La Ruta dels Castells del Doll discorre entre la Plana de Guissona i els relleus de planells, tossals aïllats i amples depressions que s’obren cap al riu Sió i la vila d’Agramunt corresponents a l’antic terme de Florejacs.

Ruta de les Dues Valls

Entre les valls del Sió i del Freixenet es troben dos elements principals del patrimoni segarrenc: el Celler Cooperatiu de Sant Guim de Freixenet i Montfalcó Murallat.

Ruta dels Turons

La Ruta dels Turons rep el seu nom de les petites elevacions originades per l’erosió, que destaquen en les planures que s’estenen entre les conques del riu Ondara, el Torrent Salat i el de Montpalau.

Ruta del Monestir

La Ruta del Monestir rep el seu nom pel monestir de Sant Ramon de Portell, punt d’inici i d’arribada d’un recorregut que permet apreciar la diversitat orogràfica del centre de la comarca, a cavall de les conques del Sió i del Llobregós

Ruta dels Romans

La Ruta dels Romans discorre entre la plana de Guissona, una veritable subcomarca estesa entre les conques del Llobregós i del Sió.

Ruta de la Pleta

Aquesta ruta discorre entre els antics nuclis de Florejacs i les Pallargues, presidits per sengles casals senyorials.

Ruta del Cercavins

El riu Cercavins neix a les costes de la serra de Suró (790 m) i recorre els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, pels quals discorre aquesta Ruta.

Rutes EIN Llobregós

El Govern de la Generalitat de Catalunya aprova el 14 de desembre de 1992 el Decret 328/92 sobre el Pla d'Interès Natural PEIN. Un dels espais acollits dins el PEIN és la vall del riu Llobregós.

Rutes EIN Granyena

L'Espai d'interès Natural de Granyena (EIN) ens ofereix tres rutes d'alt valor ecològic per l'espai protegit de Granyena, al sud de la comarca de la Segarra.

GR 170 Vall del Llobregós

Sender de 65 km que té el punt de partida i d’arribada a Torà i que transcorre per paratges on s'alternen boscos, rieres i conreus.

Altres rutes

Altres Rutes per la Segarra i descobrir-la a cada pedalada

Ruta L2 de la Guerra Civil

“Línia L-2. Itinerari pels espais de la Guerra Civil a la Segarra” és un projecte que s’inscriu dins dels Espais de Memòria de Memorial Democràtic de Catalunya i està pensat per contribuir, des del rigor històric, al doble objectiu de recuperar la memòria col•lectiva, i de conservar i difondre els principis de llibertat i democràcia.

Ruta de les Peixeres del Riu Sió

La ruta de les Peixeres del Sió forma part d'un itinerari de les antigues rescloses que s'anaven construint per emmagatzemar l'aigua i poder regar els camps i horts del voltant. Des de l'edat mitja que hi ha constància d'aquestes petites preses (peixeres) al llarg del Riu Sió.