al contingut a la navegació Informació de contacte

Vila Closa de Montfalcó Murallat

La vila cloda de Montfalcó Murallat és una de les joies arquitectòniques de les Terres de Lleida.

Es tracta d’un petit poble d’època medieval (s. XI) bastit sobre un turó i que ocupava una posició estratègica per a la vigilància i la defensa en època de reconquesta cristiana.

El clos murallat de Montfalcó va esdevenir escenari de diverses conteses bèl·liques. Durant la guerra civil catalana (1462-1472) s’hi van aplegar forces a favor del rei Joan I i a la guerra dels Segadors (1640-1652) va ser aprofitat com a lloc de refugi de les forces catalanes i franceses.

L’accés a l’interior del conjunt monumental té lloc per una única entrada. Les cases s’organitzen al voltant d’una petita plaça i dels carrerons que hi conflueixen amb estructura radial.

Aquest conjunt conserva una quinzena de cases de pedra que s’aixopluguen a l’esguard de les muralles de 8 metres d’alçada.

A l’interior, hi trobem encara restes de la cisterna comunitària que recollia l’aigua de la pluja de totes les teulades del poble. També se’n conserva el forn comunal, així com l’església de sant Pere.

Al conjunt de Montfalcó Murallat es poden fer visites guiades per a grups i visites taller per a escolars amb reserva prèvia.

www.extrapanos.com/panos/montfalco/tour/

Article diari Ara

Consell Comarcal de la Segarra
Pg. Jaume Balmes, 3
25200 Cervera
Horari: de dilluns a divendres de 8h a 15h
Tel. 973 531 300 
turisme@ccsegarra.cat