al contingut a la navegació Informació de contacte

Castell de Concabella

Les primeres notícies del castell es remunten a principis del s. XI, i de seguida és dominat per la nissaga dels Concabella.

Les primeres notícies del castell es remunten a principis del s. XI, i de seguida és dominat per la nissaga dels Concabella, que mantindran el senyoriu fins al segle XIV, moment a partir del qual passa a mans de diferents llinatges. Els Erill (s. XVI) són els qui transformaran l’antiga fortalesa en castell-palau.

Actualment es tracta d’un gran castell renaixentista de planta quadrangular, amb grans finestrals, organitzats al voltant d’un pati central i una torre a cadascuna de les cantonades, de les quals només se’n conserven dues.

S’hi ubica el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, que ens ofereix els paràmetres per entendre una part essencial de la nostra història: l’expansió feudal sobre Al-Andalus, la creació d’una línia defensiva cristiana i la pervivència del règim senyorial a l’època moderna.

També hi ha l'Espai Pedrolo integrat per l'exposició permanent "Pedrolo, més enllà dels límits", l'arxiu Pedrolo i una sala d'exposicions temporals.

Completa l'espai una exposició permanent que permet descobrir la flora i la fauna pròpies dels secans de Lleida.

Article diari Ara

Horari del Centre d’Interpretació dels Castells del Sió a Concabella.
Cada dia de la setmana amb prèvia concertació
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Castell de Concabella
Plaça del Castell, s/n
Tel. +34 973 554 151
www.castelldeconcabella.cat
email: info@castelldeconcabella.cat

Consell Comarcal de la Segarra
Pg. Jaume Balmes, 3
25200 Cervera
Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15h 
Tel. 973 531 300 
e.mail: turisme@ccsegarra.cat