al contingut a la navegació Informació de contacte

Castell de les Pallargues

Les primeres referències al castell de les Pallargues es remunten a mitjan segle XI, quan el trobem documentat amb el nom d’”Espallargues”.

Les primeres referències al castell de les Pallargues es remunten a mitjan segle XI, quan el trobem documentat amb el nom d’”Espallargues”. Objecte de nombrosos canvis de propietari al llarg de la seva història, destaquen els comtes d’Urgell, el baró de Concabella, el marquès d’Argençola o els prínceps de Belmonte com a senyors més representatius.

En els seus orígens (s. XI) el castell constava d’una torre de vigilància i defensa i de ben poca cosa més, i estava aïllat al punt més alt, al costat del riu Sió. Progressivament, com a moltes altres construccions defensives, es va anar envoltant de cases per donar servei a les necessitats del seu senyor fins a formar un nucli urbà.

El castell actual pertany al tipus de castell-palau que tant abunda a la comarca de la Segarra. Presenta una planta molt irregular formada per tres polígons de diferent mida, fruit de diverses etapes constructives fins a arribar a l’aspecte actual.

Destaca l’arc gòtic de 13 metres de llum situat al cos central del castell.

Article diaria Ara

Horari del Castell de les Pallargues:
Dissabtes visites degustació a les 20h

Particulars sense prèvia reserva:
Diumenges i festius: 11.00h, 12.00h i 13.00h (juliol i agost reserva prèvia)
Grups tots els dies de la setmana prèvia reserva al tel. 973 520 041
www.castelldepallargues.com