al contingut a la navegació Informació de contacte

Santuari del Sant Dubte

Un dia de l'any 1010, a Ivorra, succeí un prodigi eucarístic conegut com a "Sant Dubte", del que s'ha conservat la memòria, documentació i les relíquies del miracle.

L'any 1010 mossèn Bernat Oliver estava celebrant la missa al santuari de Santa Maria d'Ivorra, al moment de la consagrció va dubtar de la presència de Jesucrits a l'Eucaristia i en aquell moment es produeix el prodige: el vi que contenia el calze es va convertir en sang i comença a vessar sobre les estovalles i el terra. 

Sant Ermengol, que va ser bisbe d'Urgell des del 1010 fins el 1035, es trobava a Guissona i el van avisar del que havia passat a Ivorra. Tot seguit s'hi va presentar i va recollir el calze i les estovalles tacades de sang i les presentà al papa Sergi IV que va signar una Butlla pontifícia certificant que es tractava d'un veritable miracle. 

El remon que té el miracle del Sant Dubte s'estén per tota la Corona d'Aragó i el Principat de Catalunya, tant que el rei Alfons el Magnànim publica un document autoritzant la Confraria d'Ivorra a anar per tot el regne a predicar el miracle i a recaptar per construir un reliquiari digne de les relíquies. 

Informació i visites especials:
Tel. 973 524 039 / 606 245 717
santuari@sandubte.com
http://santdubte.com