al contingut a la navegació Informació de contacte

Granyanella

L'església de Sant Salvador de Granyanella conserva una portalada lateral testimoni del seu passat romànic. L'església de Sant Jaume de la Móra és una construcció romànica del s. XII

Església parroquial de Sant Salvador de Granyanella

Església situada fora del clos del poble, al costat del cementiri. Es tracta d'una antiga església romànica d'una sola nau i coberta a dues aigües, molt modificada durant el segle XVIII. 

De la fàbrica original de l'edifici, coneixem la portada romànica que donava accés al recinte, formada per un arc de mig punt amb un arc de degradació i una rica decoració escultòrica. La porta té timpà decorat, on al centre apareix la mandorla i a banda i banda dos cercles amb creus gregues. L'arc de mig punt descansa sobre una columna amb capitell i fust decorats, amb motius zoomòrfics i geomètrics.

Els orígens de Sant Salvador es remunten al s. XI. Tot i que la primitiva advocació de l'església era a Santa Maria.

Sant Jaume de la Mora

Amb la façana situada a l’oest, l’església de Sant Jaume de la Móra, és una construcció romànica del segle XII d’una sola nau i capelles laterals. S’accedeix al temple per un portal d’arc de mig punt ornat per una arquivolta damunt de la qual hi ha un ull de bou i un campanar d’espadanya de tres ulls.

A l’exterior, l’absis està mig tapat per la sagristia que s’adossa al costat sud.