al contingut a la navegació Informació de contacte

Ivorra

Santa Maria d'Ivorra és fruit de la segona eclosió que visqué el santuari pel que fa a peregrinatge i el culte a les relíquies del Sant Dubte.

Santurari de Santa Maria d'Ivorra

El santuari és una massissa construcció de planta rectangular que alberga una espaiosa església i l'hospederia. Es troba situat en l'indret on es trobava emplaçada l'antiga església romànica on es produí el miracle conegut popularment com el “Sant Dubte”. Es tracta d'una construcció del segle XVII, fruit de la segona eclosió que visqué el santuari pel que fa a peregrins i el culte a les relíquies del Sant Dubte.

A ponent hi ha la façana d'ingrés al temple, amb portada d'arc de mig punt emmarcat per una pilastra a banda i banda. Aquesta portada no és contemporània a la construcció de la major part de l'edifici, sinó que va ser acabada gairebé un segle més tard, tal com resa el carreu esculpit situat a la dreta de la porta “Portals/1762”, mentre que a l’esquerra de la mateixa porta, un carreu idèntic recorda la col·locació de la primera pedra “28 de gener de 1663”. Damunt la portada hi ha una pedra amb un relleu esculpit representant el miracle del Sant Dubte.

A l'interior, l’església constitueix un espai ampli i diàfan, de gran austeritat cromàtica i on destaca l'escultura d’un Crist de ferro, contemporani, dissenyat per Agnès Pla i esculpit per Jaume González tots dos de Guissona.