al contingut a la navegació Informació de contacte

Cultura i patrimoni

Arqueologia

A la Segarra podrem descobrir restes arqueològiques que ens permetran conèixer la seva història i les seves costums

Romànic

Monuments romànics de la geografia segarrenca

Gótic

Els elements més rellevants del gòtic a la Segarra es concentren en els municipis de Cervera, Ivorra, Sanaüja i Torà

Barroc

A la Segarra es troben elements destacables del barroc català com la Universitat i la Paeria de Cervera, el monestir de Sant Ramon i les pintures de l'església de Santa Magdalena de Vergós Guerrejat.

Modernisme

Diferents poblacions de la Segarra compten amb exemplars d'aquest corrent artístic.

Arquitectura popular

L’arquitectura popular és, sense cap mena de dubte, un dels elements que més ens poden ajudar a configurar els trets identificatius d’un territori. La Segarra és l’àmbit perfecte perquè s’hagi desenvolupat una riquíssima varietat d’arquitectura popular, ja que aquesta es basa en construccions relacionades amb el món agrari i en una economia de subsistència que avui ha desaparegut.

Museus i col·leccions

Conscient de la riquesa i varietat del seu patrimoni, la Segarra també posa a l'abast del visitant instruments per comprendre'l i fruir-ne en forma de museus i col·leccions.

Turisme Religiós

La Segarra és terra de santuaris i monestirs, llocs sagrats de devoció popular que al llarg dels anys, han esdevingut indrets de gran interès

Castells, Cases Fortes i Viles Closes.

L'abundant nombre de castells, torres, cases fortes i viles closes que hi ha a la Segarra ha fet que, en ocasions, la comarca s'hagi anomenat "Terra de Castells". No cal dir que hi ha castells arreu de Catalunya, però la Segarra concentra una notable quantitat d'aquests elements que ens parlen d'uns temps durs que foren, decisius per a l'esdevenir del país.