al contingut a la navegació Informació de contacte

Manifest per un nou model de turisme

La revista Descobrir Catalunya ha impulsat, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, un Manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia.

DIJOUS 29 ABRIL 2021

El Consell Comarcal de la Segarra s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país.

La revista Descobrir Catalunya ha impulsat, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, un Manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia. Des que es va fer públic el mes de setembre diverses institucions s’han sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal de la Segarra, que recentment ha aprovat al Ple per unanimitat la seva adhesió a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.300 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

La Consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra, Montserrat Farrera, ha expressat que “és favorable a impulsar un turisme de qualitat i no massificat. Considera que la pandèmia ha de ser una oportunitat per repensar el model de turisme que s’està aplicant i el Manifest Descobrir és un bon punt de partida”.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de la Segarra se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, l’Anoia i el Priorat, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

Abril 2021