al contingut a la navegació Informació de contacte

La Festa del Brut i la Bruta obre la temporada de carnavals

Els dies 10 i 11 de febrer Torà ha celebrat la tradicional festa del Brut i la Bruta amb gran èxit de participació. També s'ha celebrat el 25è aniversari del Brau Constantí, un gegant que simbolitza l'escut de la població.

DIMARTS 14 FEBRER 2023

La present edició, la 34a, s'ha celebrat amb total normalitat després en anys anteriors, a causa de la COVID-19, es va veure interrompuda. També s'ha recuperat el caràcter multitudinari amb la participació de més de quatre mil persones en molts actes dirigits per a tots els públics.

Un dels moments més esperats de la festa va ser el pregó protagonitzat per Toni Torres, veí de Torà que ha format part de la companyia de teatre la Cubana, acompanyat de l’actriu Montse Amat. Fa vint-i-cinc anys en Toni Torres ja va presentar el gegant Constantí i és per aquest motiu que se li ha volgut retre homenatge. Al pregó, que es va fer un repàs de forma irònica i sarcàstica de temes d’actualitat de la vila, també hi van participar els membres de la primera junta i impulsors de la festa actual. L’esperat ball del Constantí va lluir amb mocadors blancs i vermells per part del públic.

En motiu d’aquest vint-i-cinquè aniversari del Brau Constantí, el poble de Torà s’ha vestit de vermell, sent aquesta la temàtica del concurs de balcons.

En el pregó també s’ha recordat amb un llarg aplaudiment a l’Angel Ramírez, un col·laborador de la festa, que va morir aquest mes de gener d’accident de circulació.

El Bonic, la Bonica, el Brut i la Bruta van prendre la plaça com ja és tradicional per interpretar el seu ball pla seguint la tradició i els orígens de la Festa de la Llordera. Com també ho van fer els gegants, interpretant els seus balls propis i a continuació apoderant-se dels carrers amb la tradicional cercavila.

Per informació més complementada podeu visitar: http://brutibruta.com

Per qualsevol publicació a les xarxes socials podeu etiquetar-nos com a @brutibruta i #brutibruta

Associació Cultural el Brut i la Bruta

brutibruta.com