al contingut a la navegació Informació de contacte

Espai Natural Granyena de Segarra

L’espai natural de Granyena és una combinació de boscos, matollars i terrenys agrícoles que donen varietat i valor afegit a la seva vàlua natural.

DIVENDRES 27 MAIG 2022

L’espai natural de Granyena és una combinació de boscos, matollars i terrenys agrícoles que donen varietat i valor afegit a la seva vàlua natural.

Granyena és un espai natural protegit situat a la comarca de la Segarra i l’Urgell, típic representant del paisatge mediterrani modulat des d’antic.

L’espai natural de Granyena es caracteritza per una combinació de boscos, matollars i terrenys agrícoles que donen varietat i valor afegit a la seva vàlua natural. El paisatge està dominat per l’estructura típica dels conreus herbacis de secà, amb reminiscències de la vegetació natural originària a les àrees de més relleu al llarg dels diversos cursos d’aigua. És u espai especialment interessant per a la dispersió dels individus juvenils de l’àguila cuabarrada, tot i que també acull fauna ornítica estèpica, com l’esparver cendrós, el torlit, el sisó o el gaig blau. Per aquest motiu, es tracta d’un espai inclòs a la xarxa Natura 2000 exclusivament com a ZEPA per a la conservació de les aus.

Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra s’ha dut a terme la gravació de càpsules sobre els valors naturals de la comarca. S’han editat en dos formats de 2,50’ i de 30’’.

Text: Espais Naturals de Ponent