al contingut a la navegació Informació de contacte

Fulletó Espais Naturals

En el fulletó s’especifiquen les característiques geològiques, el tipus de vegetació i la fauna propis de les dues zones EIN.

DIMECRES 05 MAIG 2021

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra ha editat un fulletó dedicat als espais d’interès natural (EIN) de la Segarra que comprèn els espais naturals del Llobregós i el de Granyena.

En el fulletó s’especifiquen les característiques geològiques, el tipus de vegetació i la fauna propis de les dues zones EIN. També es menciona la importància de l’empremta humana sense la qual aquests espais no serien el mateix, sobretot pel que fa a l’arquitectura popular.

A més de la informació esmentada, en el tríptic, hi trobarem informació de les zones humides de la Segarra i un mapa on figuren les rutes BTT i senders senyalitzats en aquests dos espais.

Els espais naturals amb les seves espècies i paisatges singulars són susceptibles de ser potenciats i divulgats en un marc d’oferta turística de qualitat. A més, un dels principals valors turístic de les zones rurals és el patrimoni natural i paisatgístic. El turisme vinculat als espais naturals, l’ecoturisme, el turisme ornitològic, el turisme fotogràfic, etc. són variants en auge i molt interrelacionades amb el territori on es desenvolupen i permeten canalitzar un desenvolupament econòmic local.

Els EN de Granyena i del Llobregós apleguen un conjunt de pobles i masies en un paisatge marcadament rural. L’entorn del Llobregós va ser declarat, l’any 1992, Espai d’Interès Natural, dins de la xarxa d’espais PEIN de Catalunya per la seva singularitat. És una de les zones guixenques més importants de Catalunya i una de les més en conservades. Un lloc molt interessant per als amants de la natura, per la seva geologia, vegetació i fauna.

L’Espai Natural de Granyena, situat al sud de la comarca de la Segarra, combina terrenys de conreu de secà amb marges herbacis a les comalades i petits boscos de pins, roures i alzines als turons i terrenys més pendents.

A més de l’espai natural Granyena i del Llobregós, a la Segarra hi ha l’EIN de Plans de Sió, que, amb les peixeres del Sió, s’inclourà en un proper fulletó.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Abril 2021

Descarrega el fulletó català castellà anglès