al contingut a la navegació Informació de contacte

4a Edició de SegaMots

SegaMots, l’art de contar contes, arriba a la quarta edició amb un munt de propostes per a públic familiar i adult.

Agnès Pla, regidora de cultura de l'Ajuntament de Guissona; Patríca McGill, directora de SegaMots; Elisabet Jové, consellera de cultura del CCS i Mercè Carulla, regidora de cultura de la Paeria de Cervera
Agnès Pla, regidora de cultura de l'Ajuntament de Guissona; Patríca McGill, directora de SegaMots; Elisabet Jové, consellera de cultura del CCS i Mercè Carulla, regidora de cultura de la Paeria de Cervera

DILLUNS 10 OCTUBRE 2022

El SegaMots va néixer amb Cervera  Capital de la Cultura Catalana 2019,  de la mà de Patrícia McGill, que n’és la coordinadora i directora artística. Es crea amb la voluntat de ser un projecte de territori, i amb una programació anual estable. Està organitzat per l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra i les regidories de cultura de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament de Guissona. Al llarg de les edicions SegaMots s’ha consolidat i ha obtingut el suport de la majoria d’ajuntaments de la Segarra.

Per tal de treballar des de diferents perspectives i posar la narració oral en boca de tothom, el projecte està estructurat en tres parts:  el Festival, Contes a la Catxipanda i El meu cos és una casa. Els contes a la Catxipanda s’adrecen a escoles i residències de gent gran,  El meu cos és una casa, és una proposta didàctica coordinada entre escoles i museus.

El festival SegaMots, una de les tres potes del projecte, presenta un seguit d’espectacles, conferències i taules rodones al voltant de la narració oral adreçats a públic familiar i a públic adult.

Enguany, a més de Cervera i Guissona, formaran part del SegaMots els municipis d’Estaràs, Ivorra, els Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Tarroja, Torà i Torrefeta i Florejacs. Uns, formant part de la programació del Festival. Altres, participant des de les escoles i residències que rebran la visita de les narradores al llarg de la setmana del festival. La proposta didàctica es farà al llarg del curs amb la participació dels museus de Guissona i de Cervera.

Les narradores de la quarta edició de SegaMots són: Ada Cusidó, Mon Mas, Sherezade Bardají, Eva Andújar i Cristina Verbena. A més comptarà amb la participació del poeta guissonenc Jordi Pàmias i del poeta i narrador Joan Graell que formaran part de la taula rodona Oralitat, poesia i contes. Punts de trobada i processos de creació que tindrà lloc a Ca l’Eril de Guissona.

Algunes de les sessions de contes estaran amenitzades amb música a càrrec d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Cervera i de l’Escola de Música Josep M. Llorens i Cisteró de Guissona.

Una de les novetats de l’edició del 2022, és el TastaMots. Es tracta de dues sessions per adults amb tast. Una a l’Aula Selecte de Guissona i, l’altra, al Tap Room de Casa Dalmases de Cervera. Per assistir al TastaMots cal inscripció prèvia a festivalsegamots@gmail.com.

La presentació de la quarta edició del SegaMots s’ha dut a terme el dia 7 d’octubre als Pallers de Pedra de l’Aranyó, espai que ha generat una de les llegendes més conegudes de la Segarra i que ha estat transmesa oralment de generació en generació.