Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Tipus: BTT
  Dificultat: Baixa
  Punt de partida i arribada: Cervera
  Recorregut: 41,900 km.
  Mereixen una parada:
  castell de les Pallargues
  Sant Esteve de Pelagalls

  Descripció:
  Conquerida als andalusins a mitjan segle XI, la riba del Sió va veure ben aviat la proliferació d'una gran quantitat de castells i d'esglésies. Entre els castells que donen nom a aquesta ruta destaquen successivament els de Montcortès (any 1095), l´Aranyò (any 1120), Concabella (any 1031), les Pallargues (any 1040) i Ratera. Tots foren reformats en època moderna per convertir-los en castells-palau. El castell de Concabella alberga el Centre d´Interpretació dels Castells del Sió i el castell de les Pallargues també està obert al públic.

  Entre les esglésies destaca, en primer lloc, la de Sant Esteve de Pelagalls, consagrada l´any 1180, amb una portalada original i rica en iconografia. Són interessants les esglésies de Sant Salvador de Concabella, edifici del segle XIII amb portada romànica, i la petita església de Sant Pere de Muller.

  La Ruta dels Castells del Sió discorre bàsicament per una zona planera solcada pel riu Sió, dominada pels conreus d'ordi i blat. Només les restes d'antigues vinyes i un petit regadiu a les ribes del Sió desafien la climatologia extrema i, sobretot, una important sequera estival que explica la presència d´un observatori agrometeorològic al Canós.

             
  Per veure el tríptic link aquí

    imprimir   enviar
  Compartir