Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • L’església de Santa Maria de Castellmeià, coneguda popularment com la Mare de Déu de la Llet, es troba prop del castell, formant part de les construccions disperses que antigament conformaven el nucli de Castellmeià.

  Castellmeià fou conquerit pels comtes d’Urgell durant el segle XI i ja el 1044 hi trobem documents en què es fa referència al castrum Mediani, moment en què molt probablement ja devia existir l’església de Santa Maria, formant part del bisbat d’Urgell. Va ser sufragània de la parròquia del Llor.

  Es tracta d’un edifici romànic orientat d’est a oest, amb una sola nau. La porta d’accés al temple es localitza a la façana de llevant. Està construïda per un doble arc de mig punt, en degradació, adovellat; a la part superior l’escut de la família Vergós, per sobre el qual trobem una petita finestra d’arc de mig punt, decorada amb bordó. La façana es completa amb un petit campanar d’espadanya d’un sol ull.

  Exteriorment, la part superior de l’absis, sota la cornisa, està resseguida per un ràfec motllurat que fa uns petits arquets i, mig amagada per la terra, una petita finestra d’arc de mig punt i de doble esqueixada.

  (font: Inventari del Patrimoni Arqueològic, Arquitectònic i Artístic de la Segarra. Volum VI, Torrefeta i Florejacs)
    imprimir   enviar
  Compartir