Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
Aquest municipi s´estén pel sector SE de la comarca. Va ser creat el 1972, amb el nom de Ribera d´Ondara (54,47 km2), per la fusió dels antics municipis de Sant Antolí i Vilanova i de Sant Pere dels Arquells. El municipi té la clàssica configuració segarrenca, de petites muntanyes originades per l´erosió i planures entre les quals discorren el riu Ondara i el seu afluent el Torrent Salat. El Torrent Salat té aquest nom per les aigües salades i amargues amb un bon component de magnesi.

Els nuclis de població que comprén aquest municipi són el poble de Sant Antolí i Vilanova, cap de municipi, Montpalau, Montlleó, Montfar, Pomar, Briançó, Sant Pere dels Arquells, Rubinat, Gramuntell, els Hostalets, Llindars, la Sisquella i Mas Claret.

La principal via de comunicació és la carretera N-II que va paral·lela a l´autovia A-2.

L´activitat econòmica principal del terme ha estat l`agrària. L´agricultura es caracteritza per un clar predomini de les terres de secà. El regadiu a la vora dels rius comprèn conreus d´hortalisses per a consum propi. Pel que fa a la ramaderia, predomina la cria d´aviram i de bestiar porcí.

Ajuntament de Ribera d´Ondara
Raval del Pont, 6
25213 Sant Antolí
Tel. 973 540 001
Fax. 973 540 163
ajuntament@ajriberaondara.net
www.ajriberaondara.net
  imprimir   enviar
Compartir